torstai 20. syyskuuta 2012

Muutamia iHerb-tuotteita kasvoille.

Olen ostanut aikaisemmin tässä blogissa mainitsemastani iHerb-verkkokaupasta useita tuotteita kasvoille. Olen suuri kasvonaamioiden ystävä, ja siksi olen hankkinut tähän mennessä lähinnä kasvonaamioita ja -kuorintoja. Minulla on kuiva iho, johon kuitenkin tulee aina välillä finnejä. Siten kasvojeni iho voi olla haastava hoidettava, koska toisena päivänä se haluaa kosteutta ja toisena syväpuhdistusta, kun taas kolmantena päivänä mikään ei kelpaa.

Olen tilannut iHerbista useita Queen Helene -merkin tuotteita. Ensimmäiseksi niissä kiinnitti huomioni edullinen hinta, sillä merkin kasvonaamiot ja -kuorinnat maksavat noin neljä dollaria, ja myöhemmin olen käytössä todennut niiden olevan myös omalle iholleni sopivia. Ensimmäiseksi esittelen kaksi kuorintaa ja sitten kaksi naamiota.
Kuvat iHerbin sivuilta

Ensiksi mainittakoon, että pidän mekaanisista kuorinnoista, eli sellaisista ihon kuorinta-aineista, joissa ihon kuorinta tapahtuu esimerkiksi rakeiden avulla. (Ainoa poikkeus tästä säännöstä on aspiriinikuorinta, jonka esittelen tässä blogissa tuonnempana.) Kaksi ostamaani Queen Helenen kuorintaa ovat Queen Helene, Gentle Natural Facial Scrub, Oatmeal 'n Honey, 6 oz (170 g)  ja Queen Helene, Soothing Cocoa Butter Natural Facial Scrub, 6 oz (170 g). Nämä naamiot muistuttavat mielestäni toisiaan hyvin paljon, esimerkiksi molempien kuoriva ainesosa on saksanpähkinäjauhe. Vaikka nämä kuorinnat on tarkoitettu kasvojen iholle, käytän näitä koko vartalolle niiden hinnan ja pakkauksien koon vuoksi. Mukavia peruskuorinta-aineita molemmat. Näistä kahdesta pidän kuitenkin enemmän Oatmeal 'n Honey -kuorinnasta, sillä se tuoksuu aivan kaurakekseille.

Queen Helene, Grape Seed Extract, Peel Off Masque, 179 g/6 oz
En pidä erityisemmin kasvoilta irti revittävistä naamioista, koska minulle tulee aina sellainen tunne, että naamio vie kasvojen ihon mennessään. Vein tämän naamion äidilleni, joka pitää tämän tyyppisistä naamioista enemmän, mutta käytän tätä aina välillä koti-kotona käydessäni. Naamio kuivuu hyvin ja lähtee suhteellisen helposti kasvoilta, kunhan sitä muistaa levittää tarpeeksi paksun kerroksen kasvoille. Naamio tuoksuu myös ihanalle, joskin hieman esanssiselle, rypäleelle.

Queen Helene, The Original Mint Julep Masque, 8 oz (226.8 g)
Tämä naamio on iHerbin parhaiten myyviä kasvotuotteita ja se tuntuu olevan suosittu myös amerikkalaisten kauneusblogaajien keskuudessa. Queen Helenen savipohjainen minttunaamio on puhdistava ja sopii parhaiten rasvaiselle iholle, herkälle iholle se on todennäköisesti liian voimakas ja kuivattava. Olen myös huomannut, ettei naamiota kannata levittää koko kasvojen iholle, vaan vain puhdistusta tarvitseviin kohtiin. Itse levitän naamiota aina kasvojen T-alueelle eli otsalle, nenälle ja leukaan. Naamion tuoksu ja ulkonäkö on hyvin hammastahnamainen ja väri iloisen vihreä. Olen pitänyt tästä naamiosta, mutta käytän sitä harvoin sen voimakkuuden vuoksi. Tästä naamiosta on muuten olemassa myös kuorintaversio, ehkä ostan sen seuraavaksi Queen Helenen tuotteista.

Auromeren kasvoille ja vartalolle tarkoitettu nuorentava mutanaamio Auromere, Rejuvenating Mud Bath & Mask, 4 oz (113g) kuulosti myös niin mielenkiintoiselta, että tilasin siitä pienemmän pakkauksen. Tämä mutanaamio on ollut, noh sanoisinko että erikoinen kokemus. Naamio on pakkauksessa jauheena, joka on lähinnä yrttisen tuoksuista savihiekkaa. Naamion käyttäminen on hankalaa, sillä esin se pitää sekoittaa oikeassa suhteessa veden tai jonkin muun nesteen kanssa, ja sen jälkeen naamio pitäisi pitää koko vaikutusajan (noin 20 minuuttia) kasvoilla kosteana. Melkoista sotkemista! En osta tätä tuotetta uudelleen.