tiistai 20. marraskuuta 2012

Esittelyssä verkkokauppa: e.l.f

e.l.f. Cosmetics on itselleni melko uusi tuttavuus. Merkillä on useampi maittain jaoteltu verkkokauppa, joista brittiläinen ELF postittaa Suomeen. Hinnat ovat alhaiset, sillä suuri osa meikeistä maksaa 1,7 euroa. Toisaalta Studio- ja Mineral-sarjat ovat kalliimpia (toisaalta omien kokemuksieni mukaan myös parempilaatuisia). Omat tilaukset verkkokaupasta ovat sujuneet ongelmitta ja toimitus on ollut nopeaa. Postikulut ovat aina viitisen euroa. ELF on erilaisia tarjouksia ja alennusmyyntejä usein, esimerkiksi postikulut ovat ilmaiset tai kaikista tuotteista saa 30% alennusta vähintään kerran kuussa, jonka vuoksi en suosittele tilaamaan kaupasta "normaalipäivänä".

Itse pidän merkin ongelmana sen vaihtelevaa laatua: osa tuotteista on todella hyviä kun taas osa on todella huonoja. Olen itse pitänyt merkin siveltimistä, kun taas värikosmetiikka on tuottanut lähinnä vain harmitusta. Lisäksi verkkokaupan kuvat värisävyistä eivät pidä lainkaan paikkaansa (tosin tämä pätee useaan muuhunkin kosmetiikkamerkkiin). Värikosmetiikkaa tilatessa kannattaa ehdottomasti googlailla swatcheja, joita meikkien käyttäjät ovat lisäilleet blogeihinsa, koska ne antavat paremman kuvan sävyistä kuin verkkokaupan omat sivut.

Elfillä on myös outo tapa tehdä useista tuotteista todella saman sävyisiä toisiinsa verrattuna: useat huulikiillot ja huulipunat ovat lähdes identtisiä keskenään. Tästä esimerkkinä Luscious Liquid Lipstick, josta olen tilannut kaksi eri sävyä. Pink Lemonade ja Ruby Slipper ovat hyvin erilaisia sivuston kuvissa, mutta käytännössä ne eivät eroa niin paljon toisistaan. Pigmenttiä ei myöskään ole näissä todellakaan niin paljon kuin mitä huulipunalta tai edes huulikiillolta voisi odottaa.


Luscious Liquid Lipstick: Pink Lemonade ja Ruby Slipper
Huulipunien värit Elfin sivuilla