keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Esittelyssä verkkokauppa: iHerb, tuo ituhippien runsaudensarvi.

iHerb on kerrassaan mahtava yhdysvaltalainen verkkokauppa, joka myy muun muassa lisäravinteita, luontaistuotteita ja luonnonkosmetiikkaa. Kaupan valikoimassa on tuhansia tuotteita, mikä saattaakin alussa hämmentää pientä kuluttajaa. Hinnat ovat paljon suomalaisia halvemmat, postikulut edulliset ja maksu onnistuu muun muassa Visalla tai Visa Electronilla. Olen tilannut iHerbistä useita kertoja (tarkalleen ottaen viisitoista kertaa), ja jokaisella kerralla kaikki on sujunut vallan mainiosti.

iHerbin satoa
Yksi iHerbin ominaispiirteistä on sen hyödyntämä suusta-suuhun-markkinointi: kauppa antaa jokaiselle asiakkaalleen uniikin koodin, ja kun tuota koodia jakaa eteenpäin uusille asiakkaille saa pientä alennusta omista tilauksista. Oma koodini on RAJ109, ja sillä ensikertalainen saa yli 40 $ arvoisesta tilauksesta 10 $ alennusta ja alle 40 $ arvoisesta tilauksesta 5 $ alennusta tilauksensa loppusummasta. Halutessaan voi myös tietysti käyttää iHerbin omaa koodia WOW123.

Tilatessa kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat:
- Tullirajat: tilauksen loppusumman kannattaa olla alle 45 euroa jotta tilaukseen ei tule tullimaksua tai arvonlisäveroa Suomen päässä.
- Osa iHerbissä myytävistä tuotteista ei ole Suomessa reseptivapaita, esimerkiksi melatoniini on yksi näistä.
- Postikulut nousevat huomattavasti, kun paketin paino ylittää 4 paunaa eli noin 1,8 kilogrammaa. Suosittelen useiden pienien pakettien tilaamista, jos paketeista tulee painavia, sillä se tulee halvemmaksi.
- Paketit saapuvat Suomeen noin kahdeksassa päivässä, mutta ruuhka-aikoina kuten ennen joulua pakettien tulo saattaa kestää huomattavasti kauemmin.
- Tilaukseen kannattaa aina ottaa mukaan ilmainen näyte Freebies-valikoimasta.
- Plazan iHerb.com kokemuksia -keskustelu sisältää paljon hyödyllisiä kokemuksia eri tuotteista ja myös Ellen on kerännyt Naturellen-blogiinsa paljon kokemuksia kaupan valikoimasta.

Alla kokemuksia kautta aikain ensimmäisen pakettini sisällöstä.
Aubrey Organics, Honeysuckle Rose, Moisturizing Shampoo, Dry Brittle  Shampoo on ihan mukiinmenevä perusshampoo, joka tuoksuu hyvin vahvasti ruusulle. Shampoo on sulfaatiton ja parabeeniton.
Aubrey Organics, Ultra-Smoothing Conditioner, White Camellia  Tilasin tämän hoitoaineen kun luin sitä kehuttavan monilla keskustelupalstoilla. Sen tuoksu on todella erikoinen, en oikein tiedä pidänkö siitä vai en. Vaikka minulla on kuivat hiukset, jätti hoitoaine huolellisenkin huutelun jälkeen hiukset likaisen oloisiksi. Tämä on kuitenkin aivan mahtava ennen shampoopesua tehtävänä hoitona! Hiuksista tulee hyvin pehmeät.
Cococare, 100% Cocoa Butter, The Yellow Stick Tässä puikkomuotoisessa kaakaovoissa on uskomattoman ihana suklaan tuoksu. Pakkaus on melko erikoinen: kaakaovoi on irrallisena puikkona muoviputken sisällä. Käytän tätä lähinnä huulirasvana, ja ihmiset katsoo kyllä hieman pitkään kun hieroo liimaputkilon näköistä putkea huuliin.
Mill Creek, 99% Aloe Vera Gel Hyvä aloe vera -geeli ilman turhia lisäaineita.
Kosmetiikan lisäksi tilasin vaniljauutetta Now Foods, Vanilla Extract joka on ollut oikein hyvää esimerkiksi smoothiessa ja paljon halvempaa kuin Suomessa.